Approved Galvanizer-Varmförzinkning av bärverksdelar

Approved Galvanizer innebär att varmförzinkaren har genomgått en certifiering som är anpassad för varmförzinkningsbranschen, och bl a har visat att man följer standarderna:

  • EN ISO 1461
  • EN ISO 14713-2
  • EN 1090-2 (relevanta delar)

Approved Galvanizer har tagits fram av branschorganisationen Nordic Galvanizers tillsammans med kundrepresentanter och branschorganisationen MVR samt certifieringsorganet Nordcert, för att passa branschen på bästa sätt och göra det enkelt och tryggt för tillverkare av stålkonstruktioner att välja varmförzinkning som korrosionsskydd.

Eftersom en varmgalvanizerare enligt Swedacs beslut inte får certifieras efter EN 1090-1 då dessa arbetar som underleverantörer till stålbyggnadsbyggare/tillverkare, är detta det bästa sättet för att kunna verifiera galvanizeringsprocessen. Nordcert utför idag denna frivilliga certifiering oackrediterad men detta är helt inkluderat i Nordcerts ordinarie kvalitetssystem.

Genom att välja en Approved Galvanizer så säkerställs att kvaliteten och systematiken vid varmförzinkningen är på rätt nivå för bärverksdelar som ska CE-märkas av konstruktionstillverkaren.

Godkända varmförzinkare har rätt att använda märket:

Se vilka som är certifierade Approved Galvanizers här.

Frågor? Tveka inte att kontakta oss!

Nordcert AB
Telefon: 08-34 92 70
e-mail: info@nordcert.se


Copyright 2023 © NORDCERT AB